Tenerife – ideaal eiland voor een fietsvakantie

Tenerife fietsen

Fietsvakantie in Tenerife

Ik fiets graag, maar ik ben nogal kieskeurig, de weg moet in goede staat zijn, autoluw, landschappelijk interessant bij voorkeur bergachtig en vooral: het moet mooi weer zijn, stralende zon en een blauwe hemel. Na 14 dagen Tenerife kan ik alleen maar besluiten dat het voor mij hier de ideale plek is voor een fietsvakantie.

Thuisbasis was een superdeluxe aan niets ontbrekende appartement met een prachtig uitzicht op zee en Puerto Colon.

Na wat zoeken had ik een fiets gereserveerd via Bike Experience, voor mij prijs/kwaliteit de beste keuze, ik wou een goede lichte MTB, met slicks zodat ik de kleine versnellingen had bergop en de brede banden, voorvering en schijfremmen bij de afdalingen.

Hier vind je nog meer bedrijven die fietsen verhuren.

Leslie van training-net heeft voor dezelfde huurprijs de gewenste banden gemonteerd, de fiets gebracht en gehaald, spd pedalen, helm, binnenbandjes en werkset inbegrepen. Een aanrader, op zijn website staat ook alle mogelijke informatie voor fietsroutes, staat van de wegen etc. Fiets meebrengen kan natuurlijk ook, maar ik heb geen fietskoffer, de vervoerskosten zijn ook niet mis en er is een risico op beschadiging of verlies.

Mooiste rit van mijn fietsvakantie

De mooiste rit vanuit Adeje was voor mij de rit richting Teide, vanaf het appartement over TF655 tot Las Chafiras, dan met TF65 en TF647 via Las Zocas naar Granadilla de Abona (625 meter). Vanaf hier is het de prachtig kronkelende TF21 via Vilaflor (1400 meter) naar plateau van de Teide (2200 meter). Dan heb je 52 km gereden en kan dan verder langs Chio en Guía de Isora terug naar Adeje (totaal 110 km). Of je kan afdalen tot Vilaflor en daar de TF51 nemen die een serie haarspeldbochten heeft waar je afdalend met je fiets even snel bent als een motorfiets. Dan TF28 naar Adeje.
De meeste wegen hebben een schouder waar je als fietser rustig bergop rijdt, vanaf Granadilla heb je zeer weinig autoverkeer. Voor Vilaflor heb je bij iedere bocht prachtige vergezichten over het landschap, vanaf Vilaflor rij je door een woud met canarische dennen en is de lucht aangenaam koel. Stijgings percentages zijn tussen 5 en 10 % met een paar stukken van 12%. Voor de liefhebbers van nog steiler: rij maar even naar de bovenste wijken van Adeje, 20% en meer. En heb je het een beetje te fris tijdens de afdaling, beneden schijnt de zon altijd.

Frank – mei 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Dag Ineke,
    Dit zal je zeker interesseren en het is pas nieuw: “Fietsen en Hotel” bij Arona Gran Hotel te Los Cristianos.
    Groeten,
    Guy

  2. is er een combinatie met hotel en fietsen?

Ook interessant om weten…