Tenerife plant invoering vergoeding toegang Nationaal Park Teide

Vergoeding toegang Nationaal Park Teide

Betalen voor toegang Nationaal Park Teide vanaf 2024?

Lope Afonso, vicevoorzitter van de Cabildo de Tenerife, brengt het idee naar voren om vanaf 2024 toegang te heffen voor het Nationaal Park Teide.

Dit idee is ontstaan na de opstelling van het Richtplan voor Gebruik en Beheer (PRUG) van het Nationaal Park Teide. Het doel is om duidelijk te maken dat we extra economische inspanningen moeten leveren om de biodiversiteit en de bevoorrechte omgeving in dit beschermde gebied beter te behouden.

Jaarlijks bezoeken vier miljoen mensen het Nationaal Park El Teide en volgens Lope Afonso biedt het vragen van een vergoeding een kans om beter te reguleren. In ruil daarvoor kan er een inkomen worden verkregen dat niet alleen de bezoekerservaring verbetert, maar ook bijdraagt ​​aan een beter behoud van het milieu.

Voordelen voor bezoekers en milieu

De toegangstoeslag wordt gezien als een kans om de parkervaring te verbeteren en het milieu beter te behouden, terwijl het tegelijkertijd extra inkomsten genereert.

Het is nog onduidelijk of de inwoners van de Canarische Eilanden deze toeslag moeten betalen, aangezien het om een belastingmaatregel gaat die mogelijk geen uitzonderingen toestaat.

Planning en overwegingen

Hoewel de plannen snel worden bestudeerd om volgend jaar werkelijkheid te worden, benadrukt Lope Afonso dat dit een zorgvuldig debat vereist over de omvang van de toeslag en de diensten die ermee kunnen worden geboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…