Toegangswegen Teide geopend met beperkingen

Toegangswegen Teide geopend met beperkingen

Toegangswegen El Teide vanuit het noorden geopend


Stoppen en parkeren is verboden op de delen waar beperkingen gelden, de snelheid is beperkt tot 50 kilometer per uur en tweewielers (motoren en fietsen) zijn niet toegestaan.

Het Cabildo van Tenerife heeft de heropening met beperkingen gemeld van de toegangswegen naar het Teide Nationaal Park vanuit La Esperanza (TF-24) en vanuit La Orotova (TF-21), evenals de Subida de Los Loros (TF-523), wegen die gesloten waren sinds de bosbrand half augustus uitbrak.

Beperkingen

Op de weggedeelten waar beperkingen gelden, is stoppen en parkeren verboden, is de snelheid beperkt tot 50 kilometer per uur en mogen voertuigen op twee wielen (motorfietsen en fietsen) en voertuigen langer dan twaalf meter niet rijden.

De maatregelen op de TF-24 (La Esperanza) gelden tussen Cruce de Machado (La Esperanza Preventorio) en Izaña (tussen kilometer 9 en 37,5).

Op de TF-21 (La Orotava) gelden de maatregelen vanaf de toegang tot La Caldera tot El Portillo Bajo (tussen kilometer 16 en 33).

Hoewel er inspanningen zijn geleverd op het gebied van wegdekreiniging en bewegwijzering is er een risico omdat het niet mogelijk is geweest om de paaltjes en vangrails te monteren, vandaar de beperkingen voor fietsen en voertuigen van meer dan twaalf meter.

Zodra de paaltjes arriveren, worden ze geplaatst en hopelijk zijn ze eind december volledig geïnstalleerd om de beperkingen op te heffen.

Lees verder onder de foto’s

Extra bedrijven ingeschakeld

Dámaso Arteaga meldde dat twee bedrijven op noodbasis zijn gecontracteerd om de risico’s weg te nemen die zijn veroorzaakt door het effect van de brand op de wegbescherming, werkzaamheden die tot december zullen duren.

Naast deze beperkingen op de wegen geldt er nog steeds een rijverbod in het door de brand getroffen gebied in de gemeenten Fasnia, Güímar, Arafo, Candelaria, El Rosario, Tacoronte, El Sauzal, La Matanza de Acentejo, La Victoria de Acentejo, Santa Úrsula, La Orotava en Los Realejos.

Er mogen geen buitenvuren (vreugdevuren, open vuur, barbecues, gasfornuizen) of pyrotechnische voorstellingen worden gebruikt in het gebied binnen het Corona Forestal van de door de brand getroffen gemeenten.

Alles met grote voorzichtigheid

In de rest van de gebieden van de door het vuur getroffen gemeenten is het gebruik van machines en gereedschappen toegestaan, zij het met de nodige voorzichtigheid. Jagen is ook toegestaan.

De volgende recreatie- en kampeergebieden blijven gesloten: Chanajiga (Los Realejos), Hoya del Abade (La Victoria), La Caldera (La Orotava), La Laguneta Chica (Santa Úrsula), Las Calderetas (El Sauzal), Las Raíces (El Rosario), Lomo La Jara (Tacoronte), Los Frailes (Arafo) en Ramón El Caminero (La Orotava).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…